Gazon maaien

Een mooi dicht gazon is als een mooi groen tapijt in de tuin. Om een mooi gazon te krijgen moet dit ook regelmatig gemaaid worden. Een verzorgd gazon geeft een mooi aangezicht aan de tuin. Vaak is het gazon het middelpunt in de tuin. Als het gazon net nieuw is aangelegd mag dit voor het eerst gemaaid worden zodra het gras 10 cm hoog is. De gazon maaier wordt ingesteld op een hoogte van 7 cm waardoor het gras enkel van de top ontdaan wordt. Het gras gaat dan nieuwe scheuten maken en op deze manier wordt het een mooi dicht gazon.

Het gazon maaien moet in het groeiseizoen regelmatig gebeuren. Om het maaien makkelijk te houden is het verstandig om het gras niet al te hoog te laten worden. In het groeiseizoen tussen mei en oktober is 1 keer per week maaien aan te bevelen. Het gazon wordt mooier wanneer het regelmatig gemaaid wordt.

Het gazon maaien is het beste om te doen als het gras droog is. Nat gras kleeft aan elkaar en zorgt voor lelijke gras plukken op het mooie gazon. Het gazon maaien op een mooie zonnige dag is ook niet aan te bevelen.Gras kan verbranden door de felle zon en dat geeft bruine plekken in het gazon. Gazon maaien bij voorkeur ’s avonds.

Een gazon moet gemaaid worden maar welke grasmaaier is een geschikte maaier?

Een belangrijk uitgangspunt in de keuze voor een grasmaaier is het oppervlak van het gazon.

Een gazon oppervlak tot 150m2 kan prima met een handmaaier, ook wel kooimesmaaier genoemd, gemaaid worden. In het assortiment van WOLF-Garten zijn de WOLF-Garten TT 300 S en de WOLF-Garten TT 350 S te vinden. Beide handmaaiers zijn van uitstekende kwaliteit. Handmatig maaien is een goedkope oplossing en een milieu vriendelijke oplossing voor het maaien van gras.

Elektrische grasmaaiers, benzine grasmaaiers of accu grasmaaiers zijn uitstekende maaiers voor een gazon oppervlakte tot 600m2. Gazon groter dan 600m2 is geschikt voor een robot maaier of automatische maaier of een zitmaaier.

Bij het maaien van het gazon is het goed om nooit meer dan 1/3 deel van de gras lengte af te snijden. Te kort gras geeft namelijk kale plekken in het gazon. Bepaal dus de juiste lengte voordat het gazon gemaaid wordt. Het soort gras dat in de tuin ligt is ook bepalend. Siergras bijvoorbeeld mag korter gemaaid worden dan speelgras. Op speelgras wordt intensiever gelopen dan op siergras.

Volg het stappenplan van WOLF-Garten, kies de juiste grasmaaier en u zult genieten van een mooi gazon.Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:

Copyright © Ventura Connect Group BV 2020

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Tuinieren