Buxus snoeien en knippen

Geen plant is zo populair als de buxus. Buxus is een groen blijvend struikje met kleine, glimmende leerachtige bladeren. Vooral gladgeschoren buxus hegjes rondom bloemperken en mooi gesnoeide buxusvormen veroveren de laatste jaren onze tuinen.

Buxus is een sterke plant die veel kan verdragen. Zowel in de blakende zon als in de schaduw, zowel in de pot, als in de volle grond, buxus is altijd een succes. Wel heeft buxus op zijn tijd graag kalk en mest nodig!

Hoe blijft de Buxus mooi groen.

Buxus is een stijlvol plantje. Je kunt de Buxus in allerlei vormen of figuren knippen. De Buxus blijft ook het hele jaar groen. Ook leuk in de winter. Een Buxus groeit snel en om goed te groeien is het noodzakelijk zo ongeveer om de 100 dagen de Buxus te voorzien van goede voeding.

Het is verstandig de buxus te mesten als er net gesnoeid is, dat bevordert de hergroei. De wortels van de Buxus liggen zeer oppervlakkig dus de mest goed verspreiden doet de Buxus goed bloeien.

Het beste kunt u in januari-februari met Kalk aan de slag gaan. In maart-april volgt dan de mest.Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:

Copyright © Ventura Connect Group BV 2020

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Tuinieren