Vijver omvang


De omvang en de vorm van de vijver zullen bepaald worden door uw eigen smaak, de grootte van het stuk grond en de latere locatie.

De omvang van de vijver speelt in elk geval een belangrijke rol voor het biologische evenwicht in de vijver: hoe groter een vijver namelijk is, des te natuurlijker functioneert hij en des te beter zijn de levensvoorwaarden voor planten en dieren. Als u vissen in de vijver wil houden, moet het water in de vijver minstens één meter diep zijn. Alleen op die manier kan u vissen ook in de winter een optimale biotoop bieden. Bij het bepalen van de omvang van de vijver en van de hoeveelheid water kan de vuistregel hiernaast van pas komen.

Richtwaarden voor de grootte van de vijver
Oppervlakte

Diepte
3 - 5 m²

60 - 80 cm
5 - 15 m²

80 - 100 cm
meer dan 15 m²

100cm en meer


Denk bovendien na of u een vijver wil aanleggen met vijverfolie of met een bekken in kunststof. Vijverbekkens bieden het voordeel dat ze snel en makkelijk te installeren zijn.

Over het algemeen gebruikt men bij een oppervlakte van minder dan 4m² een kunststofbekken met een minimum diepte van 40 cm. Vijverfolie biedt dan weer het voordeel dat u aan uw vijver elke denkbare vorm kan geven.
Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:

Copyright © Ventura Connect Group BV 2018

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Tuinieren