Groenblijvende heesters


Veel groenblijvende heesters stammen uit vochtige streken, dichtbij kusten of in berggebieden. Ze houden daardoor vaak van strandplaatsen met vochtige grond en lucht. Zorg daarom dat de grond bij hun wortels niet uitdroogt. Doe dat door er diepwortelende hogere (boom)soorten tussen te zetten, een lijsterbes (Sorbus) bijvoorbeeld of een meidoorn (Crataegus).

Houd ze uit de buurt van oppervlakkige vochtzuigers als berken of sparren. Ook met een windkerende beplanting wordt veel verdamping tegengegaan. Groenblijvende heesters moeten voor de winter volop water hebben kunnen opnemen. Ze gaan ook 's winters door met verdamping via hun bladeren. Soms leidt dat tot problemen.
De wortels kunnen bevroren zijn, terwijl de verdamping doorgaat. De planten kunnen dan geen water via de wortels opnemen en drogen uit. Dit is de meest voorkomende oorzaak van sterfte bij wintergroene heesters. Geef als bemesting vooral veel organische stoffen als bladaarde, tuinturf, potgrond e.d. Ook mulchen (een bodembedekkende laag aanbrengen) met afgemaaid gras is onder groenblijvende heesters uitstekend.


Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:

Copyright © Ventura Connect Group BV 2019

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Tuinieren