Gezondegronden tuin, duin, natuurwandelingen en balkon

Beste Mensen,

De Gezonde gronden Agenda bevat natuurlijk vooral veel activiteiten rondom tuinen, tuinieren en ons Tuinproject, maar we gaan ook de boer op, maken gewag van wat spannende Haagse ontwikkelingen rondom Permacultuur, ondertussen gaat onze stad volop in 'Transitie' en wie van eetbare wilde bloemen en planten houdt kan mee op duinwandeling.

TUIN EN BALKON
Naast ons pand in de Weimarstraat (en het bijzondere voorbeeld eetbaar stadstuintje daar) zijn we ook actief op enkele stukken volkstuin. Voor wie wil leren tuinieren, voor wie tuinieren ook nog een sociale gebeurtenis mag zijn, voor wie een eigen tuinje te veel is of te hoog gegrepen is, daar is ons Tuinproject Op Goede Grond wellicht de oplossing [ lees meer ]. Met veel vrijwillige hulp zijn de tuinen opgeruimd en worden leuke plannen uitgewerkt.

Er zijn al wat activiteiten:
- een cursus Natuur- en milieuvriendelijk tuinieren, 
- een Tuin-informatie en ontmoetingsdag,
waar we gaan uitleggen wat we daar willen gaan doen, 
- een cursus Moestuin op Balkon, 
- en dan nog de Tuinclub OGG, 
- workshop Waardevol Onkruid,

Hoe kom ik aan groene vingers? Mede door het succes van de vorige keer nog eens de bijzondere lezing die Jaap Vermu� (in de Weimarstraat) over het werken met subtiele energie�n in de tuin:
- Een vitale (moes)tuin en woning,

PERMACULTUUR
Kort door de bocht is permacultuur samenwerken met de natuur in tuin, bedrijf en samenleving. Deze bijzondere ontwerp- en onderhoudsmethode krijgt steeds meer aandacht, ook in Nederland en ook in Den Haag. Zo gaat de Londense kunstenaar Nils Norman voor de Foodprint-manifestatie van Stroom een Permacultuur tuin en info-paviljoen ontwerpen. Gezonde Gronden zal daar ook bij betrokken zijn.

De volgende programma's zijn er:
- een Permacultuur introductieworkshop
(die u kan helpen uw tuin te ontwerpen en inrichten)

- een Rondleiding op de Permacultuur proeftuin, (aangelegd door onze permacultuur jaaropleiding) 
- een nieuwe jaaropleiding start in oktober,

DE BOER OP, DE DUINEN IN ...
Vorig jaar was de belangstelling voor de duinwandelingen met chef-kok Wim van Wouw enorm, reden te meer om er dit jaar weer een te organiseren:
- Op zoek naar eetbare wilde planten en bloemen,

Wat minder bekend voor u is wellicht dat Gezonde Gronden de afgelopen winter een Leergang Kringlooplandbouw voor boeren uit de regio heeft georganiseerd. We bouwen daarop voort o.a. door voor burgers een 6-tal zaterdagen op telkens een van die boerderijen te organiseren:
- Gesprekken op de boerderij
Bijzonder aardig en interessant voor wie met permacultuur bezig of met Transition Towns of zomaar iets heeft met het boerenbedrijf: de documnetaire:
- A Farm for the Future,

TRANSITION TOWNS
In de maand mei weer wat meer aandacht voor Transition Towns.
TT Den Haag is actief met een serie informatieve programma's en een grootse 'Open Space' middag. De avonden vinden in Gezonde Gronden plaats en ze worden hieronder aangekondigd. Aanstichter van dit alles, Rob Hopkins heeft over de hele wereld heel wat mensen in beweging gebracht. Zijn boek The Transition Handbook is vertaald en komt deze maand uit. Reden voor een feestje.
Maar dit zijn de avonden waarop u meer te weten kunt komen over deze beweging 'Van olie-afhankelijkheid naar lokale verkracht':
- Transition Towns, Informatieavond
- Transition Towns en locale economie�n
- Het Transitie Handboek, presentatie en ceilidh
- Transition Towns, piek-olie en klimaat

Boeken en DVD
Er zijn weer wat leuke boekjes verkrijgbaar, zoals 'Eten en drinken met wilde planten' en de DVD 'Permacultuur in Nederland' en binnenkort komt uit de Nederlandse vertaling van Rob Hopkins's boek: Het Transitie Handboek, het Handboek ecologisch tuinieren, enz.

Openingstijden
We zijn wel vaak maar wat onregelmatig aanwezig. We hebben nog geen vaste openingstijden. Als u langs wilt komen is het goed om tevoren even te informeren of we er zijn.
We zien u graag bij een van onze activiteiten terug.
Gezonde Gronden Team
Weimarstraat 23 Den Haag
070-3569978

Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:

Copyright © Ventura Connect Group BV 2020

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Tuinieren