Moestuin

Wil men een traditionele moestuin aanleggen begint men met het voorbereiden van de grond. Deze moet aan een paar voorwaarden voldoen te weten: 

*De grond mag niet snel uitdrogen. 
*De grond moet goed afwateren. 
*De Grond moet luchtig zijn. 
*De grond moet een kruimelige structuur hebben

Alvorens je kunt gaan beginnen aan een moestuin is het zaak de grond om te spitten. 
Spitten is de toplaag van je tuin omkeren met een schep.

Om te bepalen hoe de indeling wordt van de moestuin is het eerst belangrijk te bepalen hoe de zon staat in de tuin en waar de wind vandaan komt. 

Licht en zon en warmte zijn zeer belangrijk en een tuin op het zuiden heeft de voorkeur. Ook dienen de planten en gewassen tegen de wind worden beschermd inzake uitdroging of koude. Een heg of haag kan uitkomst bieden.

Wil men de moestuin bemesten dan doet met dat het liefst met organische mest. Het verbeterd de bodem structuur en zorgt voor gezonde planten. 

Er zijn 3 soorten mest te weten:

  • Organische mest (compost)
  • Natuurlijke mest
  • Kunstmest

Een moestuin beginnen is niet moeilijk je begint heel gemakkelijk met kleine (bloem)bakken. 

De bakken vul je met een mix van turfmolm, vermiculiet en compost. Je plaatst de bakken op je terras in de tuin of zelfs op je balkon. 
Nu de groenten zaaien.........en over een poosje oogsten.

Zelf moestuin aanleggen 

Ecologische duurzame moestuin

In de ecologische moestuin kies je bewust voor planten en groenten die geschikt zijn voor de bodem en het klimaat in de tuin. Ook wordt er rekening gehouden met de kringloop van de tuin. 
Je teelt bijvoorbeeld de groenten in het goede seizoen en maakt compost van het tuinafval.

Heeft u nieuw tuingereedschap nodig, ga dan naar de shop met alle artikelen van Gardena!

Als de gezaaide gewassen gaan goeien komt er ook onkruid tevoorschijn. Je kunt dit wegschoffelen met een schoffel, daarbij verwijder je niet de wortels. 
Schoffelen doe je tussen de gewassen.

Slakken zijn op een natuurlijke manier uit uw moestuin te verwijderen. Strooi hiervoor dennennaalden, sigaren, sigaretten, houtas en of gestampte schelpen uit. Slakken kruipen namelijk niet graag over dergelijke materialen. Ook kunt u gevulde flesjes of potjes met bier in uw tuin plaatsen. Deze moeten dan ingegraven worden tot aan de rand van de tuingrond. Bedenk hierbij wel dat slakken nuttig zijn voor het natuurlijk evenwicht van uw tuin

Kropsla kan men zaaien in de moestuin in de maanden februari t/m augustus. Ze kan geoogst worden in de maanden mei t/m oktober.Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:

Copyright © Ventura Connect Group BV 2020

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Tuinieren