Wanneer gras

Wanneer gras is de vraag die u zichzelf stelt als er een gazon gewenst is in de tuin. Wanneer gras is ook afhankelijk hoe u het gazon wilt opbouwen. Wordt het gazon gezaaid met gras zaad? Wordt het een gazon met grasmatten of graszoden? Dit geeft wel heel snel resultaat en bij inzaaien is er enig geduld vereist. Het resultaat van een ingezaaid gazon zal er zeker niet minder om zijn.

Maar wanneer gras?

Een deel van de tuin inzaaien met graszaad voor het maken van een gazon kan het beste in het voorjaar of de nazomer. Een goede periode in het voorjaar is eind maart, afhankelijk van de winterperiode, tot eind mei. Belangrijk uitgangspunt is de bodemtemperatuur. Deze moet boven de 10 graden zijn anders ontkiemt het graszaad niet of heel langzaam.

De nazomer periode is van half augustus tot eind oktober. De nazomer heeft meer voordelen dan de voorjaarsperiode. De bodemtemperatuur is nog hoog en de luchtvochtigheid is hoog. De weersomstandigheden zijn gewoon beter dan in het voorjaar. Een nadeel van de nazomer periode is dat u pas het volgende jaar gebruik kunt maken van het gazon. Bij het inzaaien in het voorjaar kunt u al in de zomer gebruik maken van het gazon. Kortom elk seizoen heeft voordelen en nadelen.

Als een gazon opbouwen door middel van inzaaien te lang duurt kunt u ook een gazon leggen van grasmatten of graszoden.

Wanneer gras met graszoden of grasmatten?

Graszoden of grasmatten kunnen het hele jaar gelegd worden mits het niet vriest. De ondergrond moet goed voorbewerkt zijn en voldoende voeding bevatten om het gras een goede start te geven.

Na het goed voorbereiden van de ondergrond kunnen de grasmatten gelegd worden. De rollen gras zijn 2,5 meter lang en 40 cm breed. Laat de rollen niet uitdrogen maar leg deze heel snel na aankoop.

Een gazon zaaien of een gazon leggen met graszoden of grasmatten, het kan beide. Het doel is genieten van een mooi groen natuurlijk tapijt in de tuin. Echter wat mooi is moet ook mooi blijven. Het gazon moet ook onderhouden worden en gemaaid worden. Wanneer gras maaien?

Gras maaien mag pas gebeuren wanneer het gras goed is aangeslagen, de graszoden goed vast gegroeid zijn en het gras moet tot minstens 6 cm lengte gegroeid zijn. Stel de gazonmaaier zo af dat er minstens 4 cm blijft staan. Maai vooral de eerste keren niet korter. Om een dicht gazon te krijgen is het goed als het gras zijscheuten gaat maken dus bij het maaien wordt het gras enkel van de top ontdaan. Dit grasmaaisel is zo kort dat het kan blijven liggen en als voeding voor het gazon kan dienen.

Elke gazonmaaier is geschikt om gras te maaien. De grootte van het gazon bepaald de keuze welke maaier voor u de juiste gazonmaaier is. Het assortiment is groot en WOLF-Garten helpt u op weg om deze keuze te maken. In dit uitgebreide assortiment gazonmaaiers zult u zeker de geschikte maaier vinden om comfortabel mee te werken en te genieten van een mooi groen gazon.Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:

Copyright © Ventura Connect Group BV 2018

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Tuinieren