Graszaden

Graszaden

Er bestaan talloze soorten gras. Wanneer u van plan bent een gazon aan te leggen, is het van belang goed na te denken over de functie die het gazon zal vervullen. Wilt u liever een siergazon of bijvoorbeeld een speelgazon voor de kinderen? In principe is voor elk type gazon een specifiek type gras het meest geschikt.

Als u een gazon gaat aanleggen, kunt u kiezen voor kunstgras, graszoden of het zaaien van gras. Elk type gras heeft zo zijn voor- en nadelen. Bij het zaaien van gras, wordt gebruik gemaakt van graszaden. Het voordeel van graszaden gebruiken, is dat het goedkoop is. Voordelen van graszoden en kunstgras is dat snel groen resultaat te zien is.

In principe kunnen twee soorten graszaden onderscheiden worden. Allereerst is er het graszaad dat gebruikt wordt om een nieuw gazon in te zaaien. Als tweede is er graszaad om een bestaand gazon door te zaaien. Het is belangrijk dat u het graszaad aanschaft dat past bij uw doeleinde.

Om een gazon aan te leggen met behulp van graszaden, hoeft u enkel de graszaden uit te strooien. Vaak wordt aanbevolen om het zaaien van het gazon in twee strooibeurten uit te voeren. Zo wordt een gelijkmatiger eindresultaat gerealiseerd. De eerste helft van het graszaad wordt in de lengterichting gestrooid en de tweede helft in de breedterichting.

Wanneer u op zoek bent naar kwalitatief goede graszaden, bent u  bij WOLF-Garten aan het juiste adres. Dit bedrijf biedt hoogwaardige mengsels van graszaden die verschillende voordelen hebben ten opzichte van andere graszaden. Zo hebben de zaadmengsels van WOLF-Garten een beter rendement, zijn de graszaden beter aangepast aan de schaduw en zon en groeit het gras dichter.

De zaadmengsels die WOLF-Garten aanbiedt staan bekend om hun goede prijs-kwaliteit verhouding.  In tegenstelling tot goedkopere zaadmengsels, neemt het onderhouden van uw gazon een stuk minder tijd in beslag, doordat het tot bijna een derde minder produceert.

Voor meer informatie over de zaadmengsels van WOLF-Garten en voor een overzicht van de verschillende producten, kunt u terecht op de website.
Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:

Copyright © Ventura Connect Group BV 2018

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Tuinieren